Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

OLCSÓ RECEPTEK

 

Almás pite

Hozzávalók 24 szelethez:

TÉSZTÁHOZ

50 dkg liszt

 25 dkg vaj

10 dkg cukor

 2 tojássárgája

1 tojás 1 kis poharas tejföl

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

TÖLTELÉK

1,5 kg savanykás alma

1 teáskanál őrölt fahéj

fél citrom leve

cukor

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel, add hozzá a sütőport, a tojást, a tojássárgákat, a tejfölt és a cukrot, majd gyúrd jó alaposan össze. Ha szép fényes, készíts két cipót, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket.

Az egyiket tedd a vajjal kikent tepsi aljába. Egyenletesen oszd el rajta a kinyomkodott almát, szórd meg cukorral és fahéjjal. Majd a második lappal borítsd be az almás tölteléket. A széleket nyomkodd le, a tetejét pedig szurkáld meg egy villával. Végül kend meg egy felvert tojással. Tedd az almás pitét előmelegített sütőbe, és 170 fokon 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

 

Túrós Èva nènje:

Tèszta:

20 dkg liszt

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg porcukor

10 dkg Ráma

1 egèsz tojás

Csipet só

Ezeket összegyurom,majd közepes tepsibe rakom,ès tejbe mártogatott kanálal szètteritem.

Töltelèk:

3 db tojás

15 dkg cukor

5 dkg ráma

Ezt habverővel jól összekeverjük,majd 50 dkg túrót,1 csomag vaníliás cukor,1 csomag vaníliás pudingport 3 - 1/2 dl tejjel összekeverjük, majd tèsztára öntöd.

Közepes tepsivel 1 órát sütjük.

 

Túrós fánk:

25 dkg túró

25 dkg liszt

1 dl tej

1 mokkáskanál szódabikarbóna

5 dkg cukor

3 egèsz tojás

Csipet só

Fèl órát pihentetjük kanállal szaggatjuk forró olajban.Ami felfön tetejére megsült.

 

Maffin

3 pohár liszt

2 pohár cukor

1 pohár ètolaj

1 egyèsz tojás

1 cs. Vanilliás cukor

1 cs. Sütöpor

Krèmesebb legyen kb fèl liter tej

 

Banángolyók

Hozzávalók : 3 db nagyobb vagy 4 db kisebb banán, 30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés : a banánokat karikázzuk fel, tegyük egy edénybe, és krumplinyomóval pürésítsük.Adjuk hozzá a porcukrot, habverővel keverjük jól össze. Kisebb adagokban szórjuk hozzá a darált kekszet, és dolgozzuk össze a masszát.

( a végén már csak kézzel tudjuk )

Formáljunk belőle kis golyókat, és hempergessük a kókuszreszelékbe. Fogyasztásig tároljuk hűtőben. 32 db golyó lett belőle.

Könnyű, nyári sütés nélküli finomság.

 

Neve nincs recept!

Hozzávaló: 4 db mézes lap (bármelyik boltban meg kapod)1/2 liter tej 1 kocka ráma 5 NEM púpos evőkanál liszt 2db vannilliás cukor 1 Nem púpos evőkanál kakaópor

Elkészítés: 3dl tejet gázra teszel főni,2 dl tejbe kikevered a lisztet,majd beleöntöd a gázra rakott tejbe.Állandóan kell keverni,mert sűrűsödik.Ha már krém állagú ( hamar az lesz ) elzárod és teljesen kihűtöd.Amikor kihűlt,belerakod a vannílliás cukrot,a vajat és habverővel csomómentesre kikevered.

( Ha a vajat mikróba megolvasztod,azt is hűtsd ki! ) Ketté szeded a krémet egyikbe belerakod a kakaóport,összekevered.

Összeállítás: Mézes lap fehér krém,mézes lap barna krém. Mindegy melyikkel kezded.Próbáld elosztani.A végén nekünk sok krém maradt ki,ezért kentük be az egészet barna krémmel.

1 NAPIG HŰTŐBE KELL ÁLLNI HAGYNI ! Hogy a lap megpuhuljon.

 

Yoghurtos

Hozzávaló: 2db natur yoghurt, 3db tojás,1 vanílliás cukor,1 sűtőpor.

ELKÉSZÍTÉS: Tálba öntjük a 2db yoghurtot, egyik yoghurt pohárba 3 pohár cukrot kimérünk,majd 4 pohár lisztet,és 1 pohár étolajat.Összekeverjük,majd felét kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük. Gyömölcsöt szorunk rá,majd másik fele tésztába 1 evőkanál kakaópórt rakunk és ráőntjük. 250 fokos előmelegített sütöbe 30-40 percig sütjük.

 

Gesztenyetorta:

Hozzávaló: 2db fözös vanilliás puding,1kocka ráma,3db fagyasztott gesztenye,7-8dl tej,3db-os tortalap,1 tejszinhab,1 tábla étcsokoládé.

ELKÉSTÍTÉSE: Megfőzzük a pudingot,és megvárjuk míg teljesen kihűlt.A fagyasztott gesztenyét apró darabokra morzsoljuk,és apránként a pudingal,olvasztott rámával,és a tejjel géppel összekavarjuk csomómentesre.Tortalaponként rétegelve osszuk szét a masszát,úgy,hogy 1 kevés a kilsejére is maradjon.Az étcsokoládét, ráreszelve díszítésnek használjuk a tetejére.Majd a tejszinhabot izlésesen rányomjuk.Addig kell a hűtőbe rakni tálalás előtt,mig a töltelék meg nem keményedik.

 

 

Vanilliás sodó:

2 tojás sárgája

8 dkg cukor

1 csapott evőkanál liszt

1/2 liter tej

2 cs. Vaníliás cukor

Az egèszet ősszefözük